При инцидента пострадаха над 70 души. Както \"Календар\" първи снощи ви съобщи, натравянето е станало по време на рожден ден, на който гостите са консумирали пилешки кюфтета и кебапчета...

Стафилококова инфекция е причинила масовото хранително натравяне в карловското село Розино, при  което пострадаха над 70 души. Това съобщиха от областната дирекция по безопасност на храните. Както \"Календар\" първи снощи ви съобщи, натравянето е станало по време на рожден ден, на който гостите са консумирали пилешки кюфтета и кебапчета. 


Семейството, което е организирало пищния рожден ден, живее в пълна мизерия. За да размрази кебапчетата и кюфтетата, цял ден ги оставили вън на двора сред многото мухи и играещи деца. На следващия ден ги приготвили на скара.


Според инфекционистите след размразяването кюфтетата и кебапчетата са пипани с мръсни ръце и така е станало самото заразяване със стафилококовите бактерии.


Здравните инспектори щателно са проверили и двата магазина в ромската махала на Розино, откъдето са били закупени пилешките продукти.


В карловската болница се лекуват 17 от натровените. Други 40 са в инфекциозната клиника в Пловдив. Състоянието на всички се подобрява и до два дни ще бъдат изписани, съобщиха лекарите.