Администрацията е предоставила своя сграда, която в момента се ремонтира и оборудва...

Нито един бездомник в Бургас тази зима няма да спи под открито небе. Това обещават от общината в морския град. Администрацията е предоставила своя сграда, която в момента се ремонтира и оборудва.

 

Георги е на 63 години от бургаския квартал \"Долно Езерово\". От години скита по улиците и изкарва прехраната си като събира отпадъци. Срамува се да каже къде спи в студените зимни нощи. Освен него има още десетки хора без подслон.

 

До преди години в Бургас клошарите можеха да е преброят на пръсти. Сега вече никой не може да каже колко са. Зимните нощи изкарваха в салоните на автогари и гари.

 

В момента с общински средства се обновяват помещенията, които не са основно ремонтирани повече от 25 години. Защитеното жилище дава възможност 52-ма бездомници да бъдат подслонени. Ако ремонтът завърши в срок, първите могат да намерят топлина още по коледните празници.

 

Идеята е чрез осигуряване на средства по европейски проект от временен подслон мястото да стане център за работа с бездомни хора, в който хората да получават и помощ от психолози.