Мартин Димитров обясни, че не е подал оставка, за да спаси партията от хаос.

Мартин Димитров остава на лидерския пост в СДС. Вот на доверие му гласуваха 45 представители на националния съвет на СДС. 

Заедно с него местата си в синята партия запазиха и членовете на досегашното ръководство. Критиците на Димитров определиха днешния вот като фарс. 

Мартин Димитров поиска вот на доверие от съпартийците си заради резултатите, които СДС получи на местните и президентски избори. Критики към ръководството имаше от няколко областни структури на партията сред които бяха Софийската и Пловдивската организации. Тези, които смятат че СДС се е загубило НА изборите, твърдят че вместо да иска вот на доверие, Димитров е трябвало да подаде оставка.

Мартин Димитров обясни, че не е подал оставка, за да спаси партията от хаос.

Критиците му коментират, че логиката на председателя е сбъркана. Защото той не е избиран от партийния апарат, а с пряк вот от всички симпатизанти на СДС на вътрешни избори.

Голяма част от критикарите днес бяха тези, които имаха най-малко гласове на местните и президентските избори, заяви Найден Зеленогорски.

Според прочита на Зеленогорски, Димитров и ръководството на СДС са получили доверие от сините организации, които са спечелили изборите по места.