Преговорите по пенсионната реформа до момента остават без резултат.

Преговорите на синдикатите с правителството и по другата ключова тема от последните дни - пенсионната реформа, също до момента остават без резултат. След двучасова среща при премиера Бойко Борисов стана ясно, че по същество въпросът не е обсъждан.

На срещата утре ще присъстват и работодателските организации. На масата за преговори няма да седне само финансовият министър Симеон Дянков, който е нежелан за диалог от синдикатите и чиято оставка синдикатите вече поискаха.

На днешните преговори не са чути никакви конкретни предложения. Синдикатите обаче обявиха, че няма да отстъпят от досегашните си позиции.

Няма начин, това го казах и в прав текст на г-н Борисов, няма начин ние да се съгласим за увеличение на пенсионната възраст от догодина с каквато и да било - една година, 6 месеца, три месеца, 15 дни. Няма такъв начин, заяви Пламен Димитров от КНСБ.

Те стоят твърдо и зад досегашните си предложения за криминализиране на неплащането на осигуровки и искането за по-висока събираемост на вноските.

Междувременно от финансовото министерство обявиха, че срокът, в който могат да бъдат правени предложения за промени в Закона за държавния бюджета между двете парламентарни четения се удължава с два дни до петък.