От \"Атака\" обвиниха Яне Янев, че краде инициативата им.

Кой е по-голям борец срещу добива на шистов газ? По тази въпрос спориха в парламента депутатите на РЗС и \"Атака\". Спорът възникна след като Яне Янев внесе в парламента предложение за забрана на проучвателните дейности и добива на шистов газ на територията на България. От \"Атака\" веднага го обвиниха, че краде инициативата им.

Разногласията между \"Атака\" и РЗС се случват в деня, в който неправителствени организации проведоха поредния протест срещу проучванията и добива на шистов газ у нас.

От РЗС искат да бъдат забранени и теренните проучвания за добива на шистов газ. Обясняват, че документът е подготвян от тях в продължение на 7 месеца. От \"Атака\" са гневни, че до преди седмица никой от хората на Яне Янев не е дискутирал публично темата.

Павел Шопов от \"Атака\" определи изявата на РЗС като \"нагла\" и ги обвини, че се опитват да обсебят темата и проблема. За да докаже тезата си, Шопов сравни проекторешенията, които \"Атака\" и РЗС, внасят в парламента. По думите на Шопов, този на националистите е вписан в деловодството на парламента на 28 октомври.  Другият - на РЗС , е внесен днес. От \"Атака\" твърдят, че изказването на премиера Борисов, че парламентът може да гласува мораториум за добива на шистов газ, предизвикало активността на Яне Янев.

8 депутати са поставили подписите си под документа. От \"Атака\" се възмущават, че предложението на Яне Янев, е подписан от трима бивши техни депутати, които сега са независими.