Пред камерата на Нова ТВ Роджър Тейлър призна, че с удоволствие би изпил чаша вино в България

Месец след като се срещна с Бон Джоуви, репортерът на Нова ТВ Иван Черкезов продължава световния си гастрол, като само преди ден се срещна с барабаниста на Queen – Роджър Тейлър. Рок журналистът отново стигна до Лондон, за да вземе интервю от британския музикант.

 

Повод за срещата бе спектакълът „We’ll rock you”, който тази година отбелязва 10-и поред успешен сезон. Шоуто събира едни от най-големите хитове на Queen, аранжирани и адаптирани за театрална сцена.

 

„След смъртта на Фреди просто трябваше да продължим да се занимаваме с всичко онова, което бяхме правили дотогава – шоуто трябваше да продължи”, разказа пред камерата на Нова ТВ барабанистът на легендарната група. На въпроса обаче защо „We’ll rock you”, а не „The Show must go on”, той отговаря, че шоуто продължава именно и благодарение на Фреди, но това няма как да се получи, ако човек не носи рока в себе си.

 

Срещата между Роджър Тейлър и Иван Черкезов се състоя в Dominion Theatre, където спектакълът се поставя вече 10-та година. На входа на театъра има огромна статуя на Фреди Меркюри, а във фоайетата е пълно с негови фотографии. Един от салоните носи и неговото име – точно там Роджър Тейлър прие и екипа на Нова ТВ.

 

„Чувал съм, че в България има много красиви брегове и с удоволствие бих изпил чаша вино на ваша земя”, заяви известният барабанист. Той призна, че много би искал да посети страната ни, като не скри, че изпитва топло чувство заради нещата, които е чувал от свои приятели.

 

Освен с Роджър Тейлър, Иван Черкезов успя да се срещне и с Бен Елтън, режисьор и сценарист на “We’ll rock you” и също знакова фигура за артистичните среди в Лондон. Дълго време Бен не споделя с никого тази своя идея, докато не я разказва на продуцента си, който в същия този момент работи по съвместен проект с Робърт де Ниро. Именно известният актьор го поощрява, казвайки му, че идеята е страхотна и задължително трябва да я реализира. Първоначалният замисъл е спектакълът да се играе 5 години, но през 2006 г. се взима решение да се поставя на сцена за постоянно.

 

В “We’ll rock you” присъстват над 20 песни от репертоара на Queen. Повече от 10 милиона зрители от всички континенти са гледали шоуто през годините, а артистите пеят повече от 2 часа и половина. У нас спектакълът ще се проведе за първи път между 15 и 19 май 2013 г.

 

Пълното интервю на Иван Черкезов зрителите ще могат да видят през януари, когато ще бъде излъчен филм в „Темата на Нова”, посветен на легендарните Queen.