Връщането на 44-годишния Тихомир Георгиев е станала тази нощ

Великобритания екстрадира българският гангстер Тихомир Георгиев – Боксьора, след като беше задържан една година в английски затвор.

44-годишния Тихомир Георгиев беше арестуван в британската столица на 23 януари 2012 г. Оттогава той лежеше в затвор на разпореждане на съда в Уестминстър, който взе решение за предаването му на българските власти.

Тихомир Георгиев беше обявен за международно издирване с две европейски заповеди за арест. Георгиев е с влязла присъда от 17 години затвор за убийство и нанесени тежки телесни повреди, но освен това е обвиняем за участие във въоръжена престъпна група, занимаваща се с наркотици, грабежи, причиняване на телесни повреди.

Във Великобритания Георгиев е известен като „българския касапин”, защото режел уши и пръсти.

Пред съда Боксьора е заяви, че иска да остане във Великобритания, защото в България нямал да получи справедлив процес, полицията щяла да се отнася лошо с него, а условията в българските затвори са "унизителни".

Въпреки тези доводи, съдът реши, че може да го върне в родината му, а тук трябва да излежи 18 години затвор.

Тихомир Георгиев избяга от България през 2011 година, след като беше осъден за убийството на друг гангстер. Неговото име се свързва с още седем убийства.