Температурите ще останат високи за сезона, възможни са и рекорди за деня

Във вторник ще остане топло за сезона с температури до 26-27 градуса.

 

Сутринта в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и край морето ще има мъгли, които бързо ще се разсеят. През деня ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево. Ще бъде тихо, по морето със слаб източен вятър.

 

Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, по-ниски в котловините на Западна България . През деня се очакват максимални от 21 до 26 градуса и на места са възможни рекорди за деня.

 

В планините ще има разкъсана облачност, без валежи. Условията за туризъм отново ще са много добри. И там ще остане необичайно топло с температури близо 10 градуса над нормата. В по-високите части ще духа слаб западен вятър, а в ниските ще бъде тихо.

 

Днес през северозападните райони на континента премина една от най-мощните бури за последните 25 години. Най-силно засегнати бяха южните части на Великобритания, Северна Франция, Белгия, Холандия, Дания и Германия. Скоростта на вятъра достигна 160 километра в час, а проливните валежи причиниха наводнения в много градове. Автомобилният, железопътният и въздушният транспорт бяха затруднени, а корабоплаването в района беше напълно спряно, заради огромните вълни достигащи 5-6 метра.

 

През нощта и утре циклонът ще се придвижва на североизток и най-силни ще са ветровете в южните части на Скандинавския полуостров и в Прибалтика. В някои области на Швеция и Естония е обявен най-високият червен код за ветрове със скорост до 120 километра в час.

 

У нас и в сряда ще остане предимно слънчево със сутрешни мъгли, в низините, равнините и край морето. В четвъртък и петък североизточният вятър ще се усили и температурите ще се понижат. Ще има значителна облачност и на места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръми. В събота повече облаци има само над Източна България, а в останалите райони ще бъде предимно слънчево. В неделя ще има променлива облачност без валежи и слабо ще се затопли.

 

Всичко за времето може да намерите на Sinoptik.bg