Максималните температури през деня ще са между 2 и 7 градуса

Денят у нас започна с ясно и доста студено време. Облачно, но без валежи е само в югоизточната част на страната, а мъгла има в района на Свищов. През деня ни очаква много слънце и малко по-високи от вчерашните температури. Повече облаци ще се задържат над Югоизточна България, а привечер ще се заоблачи и над северозападните райони. Вятърът вече ще е слаб от север, а по морето - умерен от североизток.

 

Сутринта показанията на термометрите са от -11 градуса в района на град Попово до плюс 1-2 по Южното Черноморие. На много места пътните настилки са заледени. През деня се очакват максимални между 2 и 7 градуса, в югозападните райони и малко по-високи.

 

В планините също ще е слънчево, с добри условия за туризъм. Вятърът ще е слаб, по върховете - умерен от североизток, а снежната покривка е от 5 до 40 сантиметра. Максималната температура на 1000 метра ще е 3-4 градуса, а на 2000 - минус 2-3.

 

В четвъртък ще има повече облаци и вятър, особено в Северна България. Валежи не се очакват, а температурите ще останат почти без промяна. В петък през по-голямата част от деня ще е слънчево и с 3-4 градуса по-топло. В късния следобед и през нощта срещу събота със силен вятър, облаци и слаби снеговалежи ще навлезе студен въздух.

 

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще е студено и ветровито с променлива, по-често значителна и облачност. Ще има и слаби превалявания от сняг, а температурите ще се понижат с около 10 градуса и трудно ще прехвърлят нулата.

 

Повече за времето във вашия град, може да намерите на Sinoptik.bg, а информация за актуалната обстановка по пътищата – на Kamerite.bg.