Максималните температури ще са между 1 и 6 градуса

В понеделник температурите ще са около средните за декември, но слънцето ще е доста по-малко от днес.

 

Над Северна и Източна България, както и във високите западни полета през по-голямата част от деня ще има значителна облачност и намалена видимост. Валежи обаче са малко вероятни. Повече слънчеви часове ще има над планините и югозападните райони, а вятърът ще бъде слаб от северозапад.

 

Сутринта температурите навсякъде ще са отрицателни - от -6 до -1 градуса. Максималните стойности ще са между 1 и 6 градуса, в южните райони до 7-8.

 

Въпреки недостатъчният за зимни спортове естествен сняг, в планините ще има много добри условия за туризъм. Ще бъде предимно слънчево с до умерен северен вятър. Температурите ще са с няколко градуса по-ниски от днес и максималната на 1000 метра ще е около нулата, а на 2000 - минус 4. Повечето писти в курортите са с изкуствен сняг.

 

Във вторник в много райони ще има мъгли и ниски облаци, които на места ще се задържат почти през целия ден. Предимно слънчево ще остане в планините и Югозападна България, където ще е и доста по-топло от нормалното. До края на седмицата съществена промяна на времето не се очаква. На много места мъглите и ниските облаци ще са трайни, а повече слънце ще има в планинските райони. Сутрин температурите навсякъде ще са отрицателни, а максималните ще са малко над нулата.

 

В дните преди и около Коледа ще има мъгли и ниски облаци, без валежи. Температурите ще са около и малко под средните за декември, а повече слънце ще има в планините, където ще е и по-топло от местата с мъгли. В края на годината южният вятър ще се усили. Ще се затопли, а мъглите навсякъде ще се разсеят. Облачността ще е променлива, често значителна и на много места ще има превалявания, но от дъжд.

 

Всичко за времето във вашия град може да намерите на Sinoptik.bg.