Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса

В четвъртък температурите ще са с 1-2 градуса по-високи от днес, а повече слънце ще има в планините и Югозападна България.

 

Сутринта на много места ще има мъгли и ниски слоести облаци, които в Дунавската равнина и югоизточните райони ще се задържат почти през целия ден. В останалата част от страната следобед ще е предимно слънчево, а вятърът ще бъде слаб от юг. 

 

Минималните температури ще са от минус 6 до минус 1 градус. По-топло ще е само в Югоизточна България - до 1, 2 градуса. Максималните ще са между 3 и 8 градуса, по-ниски на местата с мъгла.

 

В ниските части на планините още няма сняг, но времето утре ще е отлично за туризъм. Целият ден ще е слънчев със слаб югоизточен вятър. Температурите ще са с 4-5 градуса по-високи от днес и  максималните до 2300 метра височина ще са положителни. 

 

И докато у нас се надяваме на  сняг за коледа, в южните части на Бразилия, съвсем скоро ще настъпи лятото и валят проливни дъждове. Те  активизираха свлачище, което за съжаление отне живота на 6 души. При спасителната операция се е получило и второ свличане, което е било заснето от спасителите. 

 

Дъждове ще валят и в западна Европа, но със силни западни ветрове. В Ирландия се очакват пориви със скорост 150 километра в час, а височината на вълните по западното крайбрежие ще достига 5-6 метра. За няколко области на Ирландия е обявен най-високият червен код за опасно време.

 

В дните до края на седмицата съществена промяна на времето няма да има. Сутрин ще има мъгли и ниски облаци, които по поречието на Дунав ще се задържат почти през целия ден. 

 

Повече слънце ще има  в събота, когато и максималните температури на места ще достигнат 11, 12 градуса. Слънчево през целия ден ще бъде в планините, където затоплянето ще продължи. 

 

В понеделник и вторник освен мъгли, ще има и повече облаци, но без валежи. Дневните температури ще се понижат.