По-топло ще бъде само в Югоизточна България, където температурите са положителни - до 1 - 2 градуса

В четвъртък в Дунавската равнина, както и в някои котловини на Западна България ще има мъгли, а в югоизточната част на страната - ниски слоести облаци. През деня край Дунав видимостта ще остане намалена, а на югоизток облачността ще е променлива, често значителна. Повече слънце, както и вчера, ще има в планините и в Югозападна България, където ще е и по-топло. Вятътрът ще бъде слаб от юг.


По-топло ще бъде само в Югоизточна България, където показанията на термометрите са положителни - до 1 - 2 градуса. През деня се очакват максимални между 3 и 8 градуса, по-ниски в местата с мъгла.


В ниските части на планините все още няма снежна покривка, но за сметка на това времето днес ще предлага отлични условия за туризъм. През целия ден ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Температурите ще се повишават и максималните до 2300 метра височина ще са положителни.


В дните до края на седмицата съществена промяна на времето няма да има. Сутрин на много места ще има мъгли и ниски облаци, които по поречието на Дунав ще се задържат през по-голямата част от деня.


Повече слънце ще има в събота, когато и максималните температури на места ще достигнат 11 - 12 градуса. Слънчево през целия ден ще бъде в планините, където затоплянето ще продължи.

 

В понеделник и вторник освен мъгли ще има и повече облаци, но без валежи. Дневните температури ще се понижат.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg