През деня максималните температури ще са между 4 и 9 градуса

Денят в низините и котловините започва с мъгли и ниски облаци, които в Дунавската равнина и на места в Тракия ще се задържат почти през целия ден.

 

В по-високите части утрото ще е слънчево, но по-късно от запад облаците ще започнат да се увеличават. Вятърът ще е слаб от север - повече ще се усеща в крайните източни райони.

 

В момента показанията на термометрите навън са около нулата в Северна България, от 2 до 5 по морето и до минус 2, минус 5 градуса в Тракийската низина и в котловините на запад.

 

През деня максималните температури ще са между 4 и 9. По-студено ще е в местата с трайни мъгли, а в Сандански и Петрич се очакват стойности до 12 - 13 градуса.

 

В планините температурите в момента са дори по-високи от тези в низините. Условията за туризъм и разходки са много добри. Зимни спортове могат да се практикуват само по специално подготвените и обработени писти. Естествена снежна покривка има само над 2000 метра. През по-голямата част от деня ще е предимно слънчево и топло, като късно следобед над масивите на Западна България облаците ще се увеличат. Максималните температури до 2500 метра височина ще са положителни, а вятърът ще бъде слаб от юг. 

 

Последният ден за тази година ще изпратим с облачно и мъгливо време. На места в Дунавската равнина и Черноморието са възможни слаби ръмежи, а дневните температури ще се понижат с 1 - 2 градуса. Подобно време ни очаква и в началото на 2014, а вероятност за слаби снеговалежи има само в планините. Температурите ще останат без промяна и сутрин ще са около нулата, а максималните трудно ще превишават 6 - 7 градуса. Временно разкъсване на облаците ще има в петък, а в събота отново ще преобладават облаците и мъглите.