На места в Дунавската равнина и Тракия отново ще прехвърча слаб сняг

Неделният ден ще е подходящ за туризъм в планините. Облачността над страната ще остане значителна и на места в Дунавската равнина и Тракия отново ще прехвърча слаб сняг. Той обаче няма да създава нова снежна покривка. Разкъсване на облачността е възможно в следобедните часове. Ще продължи да духа умерен, а в Източна България временно и силен вятър от изток-североизток, който ще засилва усещането за студ.

 

В температурно отношение разликите между севера и юга ще останат големи. В момента температурите в северните райони ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а в южните от минус 3 до плюс 2. През деня се очакват максимални стойности от минус 2-3 градуса в Северозападна България, до плюс 6-7 на югозапад и край морето.

 

За разлика от низините и равнините, в планините през последни дни температурите са по-високи от нормалните. Днес в по-високите части ще бъде предимно слънчево, а под 1200 - 1400 метра ще има облаци и мъгли. Вятърът ще бъде умерен от югоизток, а максималните температури в курортите ни ще са около и над нулата. Естествената снежна покривка достига до 40-50 сантиметра, а по-голямата част от ски-пистите вече са отворени. Лавинната опасност обаче е значителна, затова бъдете внимателни и се придържайте към зимните маркировки.

 

Още актуална информация за времето може да намерите на Sinoptik.bg. Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия на Kamerite.bg.