По-слънчево през целия ден ще е в югозападната част на страната

Над по-голямата част от страната е облачно. По-малко облаци има над Североизточна България, а в Предбалкана и по поречието на Дунав видимостта е намалена. Преди обед в тези райони ще остане мъгливо. 

 

През деня над по-голямата част от страната ще е предимно облачно. Временни разкъсвания и намаления на облаците ще има в следобедните часове. По-слънчево през целия ден ще е в югозападната част на страната. Вятърът ще е слаб от изток. 

 

Сутринта най-студено е в Североизточна България, където термометрите показват около и под минус 10 градуса. Доста по-топло е в южните райони, като в Сандански и Бургас температурата е около плюс 2 градуса. Максималните  ще са от нула до 5 градуса, на югозапад до 8 - 9. 

 

Планините и днес ще предлагат доста добри условия за туризъм. Ще има разкъсана средна и висока облачност, а вятърът ще бъде умерен вятър от юг-югозапад. На 1000 м максималната температура ще е 1 - 2 градуса, а на 2000 – около минус 3. 

 

Утре сутринта отново видимостта ще е намалена. Ще има значителна облачност, а следобед на места в Югозападна  България ще превали. В петък по-трайни мъгли ще има по течението на Дунав. Над останалата част от страната ще бъде слънчево и чувствително ще се затопли. В събота от запад ще се заоблачава и привечер ще превали дъжд, в планините над 1600 м – сняг. В неделя ще е топло с разкъсана облачност, която следобед ще се увеличи и в понеделник се очакват слаби валежи,отново от дъжд.