Златното момиче разказва истории от соца за Образцовия дом на VIP Brother

Илиана Раева е сред първите участници, които се включиха в акцията на VIP Brother по набиране на собствена „соц” колекция от мнения, спомени, лозунги, вицове за епохата. Всеки, който иска да разкаже смешни, абсурдни или пък просто любопитни истории от времето на соца, е „добре дошъл” в Образцовия дом на VIP Brother във Facebook

В първата си соц история Илиана Раева разказва как със съпруга й Наско Сираков са се криели от охраната на Държавна сигурност, за да бъдат заедно. „Аз бях златно момиче (така наричаха поколението състезателки по художествена гимнастика, които представят България), а мъжът ми – футболна звезда. Това ни правеше много интересни за Държавна сигурност и УБО (Управление безопасност и охрана, част от Държавна сигурност), които ни следяха по „донос”, разказва Илиана Раева. „Ние бяхме млади, щастливи и влюбени и не искахме неканени „гости”, затова всячески се опитвахме да им избягаме, дори минавайки на червено по светофарите. Сега тази история изглежда смешна, но тогава беше тъжна”, спомня си Илиана Раева. 

Тя разказва и друга забавна случка, свързана с факта, че по онова време всички известни личности и спортисти са били членове на БКП. „Това включваше задължително присъствие на събрания, които винаги бяха в 7.30 сутринта. Аз бях млада и се случваше да закъснявам. След едно от закъсненията публично ме порицаха и ме заплашиха, че ако още веднъж се случи, ще бъда наказана. Аз веднага им отговорих, че нямам нищо против да ме накажат, ако искат, но аз съм млада и обичам да спя. На събранието имаше над 100 души, половината от които зяпаха онемели от почуда, а другата половина плахо започнаха да се смеят”, разказва още Илиана Раева. 
 
Можете да се включите в акцията по набиране на „соц” спомени, като разкажете вашите любопитни истории  в Образцовия дом на VIP Brother във Facebook. Най-добрите от тях ще бъдат наградени и използвани като част от сценария на риалити формата, който стартира тази есен в ефира на Нова.