16 са досъдебните производства за престъпления от общ характер

Нарушения, досъдебни производства и подозрения за фалшификации за предстоящия вот. На последното си заседание изборният борд изкара данни за това какви опити за манипулация се правят дни преди вота. Ще се повтори ли аферата "Костинброд"?

 

Сигнал за опити за фалшификация на бюлетини за няколко часа навяваше на мисълта, че Костинбродският казус е на път да се повтори.

 

От Прокуратурата отказаха повече подробности, но по-късно се оказа, че става дума за други. В изоставена къща в Хасково, в която живее клошар, били открити 52 образци на бюлетини. Върху тях ясно е била изписана думата образец и всички били с номер нула. Клошарът обяснил, че ще ги ползва единствено за разясняване как са гласува. 

 

А иначе опити за злоупотреби не липсват и на тези избори. 16 са досъдебните производства за престъпления от общ характер. Основните похвати тази година започват от насилие или измама в опит да се получи глас за определена партия, коалиция или кандидат и стигат до предложения за имотни облаги срещу същото - вот.