Баща отвлече двегодишния си син от детската градина

 

Екшън се разигра в детска ясла. Баща отвлече двегодишния си син от детската градина в гоцеделчевското село Абланица, след като наби персонала. Мъжът взел детето си без знанието на майката, с която са разделени от 2 месеца. 


В началото четирима души влизат и търсят малкия Мерт. Сред тях бащата и бабата на детето. Дежурният персонал им отказал съдействие и бабата започнала да буйства. Ибраим Асанов, домакин в детската ясла, пояснява, че посетителите са носили две бухалки, един бокс и вероятно газово оръжие. 

 

Допреди месец малкият Мерт живеел в казанлъшкото село Шейново заедно с родителите си Юсеин и Севин. През декември обаче двойката се разделила и майката избягала с детето си в родното си село Абланица. Повече от месец бащата не виждал сина си. До деня, в който решил да си го върне. Майката на Мерт – Севин, разбрала за случилото се от работещите в детското заведение и изпаднала в шок.

 

В момента детето се намира в родното си село заедно с баща си. По сигнал на майката днес социални посетиха дома му. Бащата отказа коментар.

 

Детето е изключително спокойно и обгрижвано. Задоволени са всичките му потребности. Не е имало агресия от страна на бащата. Единственото нещо, което той ни каза е, че там са ги посрещнали с бухалки”, заяви Даниела Русева от отдел „Закрила на детето”-Казанлък.

 

Къде ще живее малкият Мерт, предстои да отреди съдът.