"Задачата беше поверена на герои и те я изпълниха", заяви във видео Насер бен Али ал Анаси

САЩ потвърдиха, че видеозаписът на ислямистката групировка "Ал Кайда" на Арабския полуостров", с която тя поема отговорност за атентата срещу "Шарли Ебдо" е автентичен, съобщи Държавният департамент.

 

Говорителката на американското външно ведомство Мари Харф, която направи съобщението, се въздържа да потвърди директно, че тази въоръжена групировка е отговорна за атаката на 7 януари в Париж, при която бяха убити 12 души, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

 

"Разглеждаме всички късчета информация, за да уточним какви са връзките между нападателите и "Ал Кайда" на Арабския полуостров" и конкретно с отделни членове на групировката", заяви тя предпазливо.

 

Йеменският клон на въоръжената ислямистка групировка "Ал Кайда" пое отговорност за атентата срещу сп. "Шарли ебдо", заявявайки, че е действала по заповед на лидера на "Ал Кайда" Айман ал-Зауахири", за да се отмъсти за окарикатуряването на пророка Мохамед.

 

"Задачата беше поверена на тези герои и те я изпълниха", заяви във видео клип в ислямски интернет сайт Насер бен Али ал Анаси, който е един от ръководителите на "Ал Кайда в Арабския полуостров.