Водещата на Новините на Нова разкри своето непознато лице в интервю с Мариян Станков – Мон Дьо за „Събуди се”

„Свързвам Великден силно с думата „обич”, защото в дни като днешния майка ми не спираше да ми повтаря колко ме обича”, сподели водещата на Новините на Нова Невена Василева в най-откровеното си интервю с Мариян Станков – Мон Дьо за предаването „Събуди се”.

„Първият ми спомен от Великден е липсата на баща ми. Бях на 3 години, когато той замина да работи в Либия. Затова когато дойде този празник, имам усещането за малко тъга", разказа Невена Васиелва.

„Ароматът, който няма да забравя, е миризмата на козунаци, изпечени от баба ми Невена, на която съм кръстена”, сподели водещата. „Моето семейство в продължение на три години посрещаше празника извън България и знам какво е да дойде Великден и той да няма аромат", сподели водещата за времето, прекарано в Триполи.

В трудни моменти Невена Василева се обръща към музиката, която играе важна роля в живота ѝ. Водещата сподели, че от малка свири на пиано и е пяла в хор „Бодра смяна”. Дори е била на кръстопът за своята кариера и е кандидатствала както журналистика в Софийски университет, така и в консерваторията. Новините обаче побеждават.

„Тръпката, че хората научават нещо от теб е много силна”, обяснява своето решение Невена Василева, но признава, че музиката продължава да играе огромна роля в живота ѝ.

„Страдам за Мария. Намерих я в един дом за сираци. Бях на 22 години. Тогава тя беше на 3… Един ден дойде и ми каза: „Искам ти да си моята майка, защото искам да свиря на пиано като теб”, спомня си водещата. Невена решава да осинови момиченцето, но когато решава да задейства процедурата, Мария вече е осиновена от италианско семейство.

„Усетих, че душата ми просто беше разкъсана. Една вечер седнах на пианото и започнах да композирам. Исках да възкреся Мария за себе си. Ако я срещна отново, това ще е момент, който няма да позволя да има край”, споделя Василева. Нейните композиции печелят и призове на музикални конкурси.

Какво още сподели Невена Василева за своя житейски път и защо синът й носи името на победата, гледайте във видеото с интервюто на Мариян Станков – Мон Дьо за предаването „Събуди се”.