Споделете с нас какво мислите - очакваме ви в страницата на Новините

 

Само за ден избирането на Мая Манолова за омбудсман се нареди сред най-коментираните теми във Facebook страницата на Новините на Нова.

 

„Манолова е доста добър юрист, и, като зам.-председател на парламента имаше доста добри инициативи... и според мен е доста подходяща за тази позиция.... А кой трябваше да изберат? Пенчев? Човекът имаше своите достойнства и качества, но не беше толкова действен колкото му позволяваха правомощията...”, пише Николай Димитров. 

 

Други обаче не са доволни от този избор. 

 

„С този избор ме отказахте да гласувам тотално, първо забраната за референдум, сега и тази, която ви се изплю в деня на размисъл с аферата Костинброд. За всичките тези 25 години е нямало по скапан парламент от вас”, е част от мнението на Евелина Николова. 

 

Иначе най-коментираната новина е разследването на репортера на Нова Вероника Димитрова- Как се краде ток. Показахме ви как срещу заплащане електротехници поставят устройство, което буквално може да спре електромера. „В този случай крадецът вика „дръжте крадеца”. Само дето големият крадец - държавата, твърди, че законно стриже овцете, а те нямат право дори и да блеят. А зад паравана на ,,държавата" са се скрили баш големите крадци, с белите якички, в парламента им е представителството. А баш овчарите, дето държат сопите, са зад кулисите и дърпат конците...”, пише ни Venci Weno във Facebook.

 

Проучването на „Галъп” за настроенията към ромското население провокира редица коментари в социалната мрежа. Под извода на социологическата агенция, че „декадата на ромското включване постигна изключване”, коментарите са разнородни: „Всички сме пострадали, защото не може аз например да работя 12 часа и да тичам за автобуса, а ромче на 18 год. - никога неработило, както и родителите му, да минат със скъпата си кола през локвата, да изкъпят всички чакащи и да ни викнат – „разхлаждам ви, бе ,рая”. И това е най-малкото. Затова вярвам на очите си, а не на разни анкети и изследвания” и още: „Само от помощите за ромските "самотни майки" могат да се вдигнат пенсиите с по 50 лв., или здравеопазването да е без доплащане. Но това е демокрацията и социалната държава. Франция не издържа, но ние сме железни”. 

 

Да отпразнуваш рожден ден в един от най-добре запазените антични театри в света. Възможно е – в това се убедихме през седмицата. Петролният бос Георги Самуилов възмути пловдивчани, като си устрои частно парти в Античния театър в града под тепетата срещу заплащане. Това провокира реакции и във Facebook. Георги Върбанов пише: „Гледах репортажа за Античния театър в Пловдив, само дето не разбрах какъв е проблемът в действителност?? Онова младо момче, което не е можело да спи, има право да протестира за шума и е трябвало да извика полиция, а не репортер!”. „Какви сме мишки всички си правят тихо. Държава няма - няма и да има”, възмущава се Пламен Пенев. „Жив и здрав да е човекът”, лаконичен е Иво Пройчев. Мариан Петков негодува срещу ниската по думите му глоба, която ще бъде наложена на бизнесмена. Той предлага: „Задължително и в най-кратки срокове трябва да се съди Община Пловдив за тази порочна практика и гавра с културно-историческото ни наследство”.

 

Проблем с пултовете за гласуване попречил на депутати от ГЕРБ да подкрепят предложението в референдума наесен да фигурира и въпросът за задължителния вот. Това обяви в ефира на „Здравей, България” народният представител Десислава Атанасова. „Ако е имало проблем с пултовете, защо не са поискали прегласуване?”, пита потребител във Facebook страницата на Новините на Нова. „Шубето е голям страх…”, коментира друг потребител. А Виолета Томова има предложение – „народът да отиде в парламента да им "оправи пултовете".

 

Бликне ли чудотворната вода от Свещения кладенец в Голямата Базилика в Плиска, България тръгва към възход. Това предрекла Ванга пред историка проф. Божидар Димитров, сподели самият той в ефира на предаването „Събуди се”. „Нервирам се, откакто е починала Ванга, мир на праха ѝ, какви ли не глупотевици не се пишат, а и кьораво, куцо и сакато вече си измисля, че е ходило при нея и пишат врели-некипели??!!!”, възмущава се потребител. Друг пък се надява: „Като е казала Ванга, значи така ще стане. Дано да стане България по-добра за живеене и за младите като нас, че няма работа никъде и се принуждават да бягат навън”. 

 

Споделете какво мислите по всички актуални теми от седмицата – очакваме коментарите ви във Facebook страницата на Новините на Нова.