За първи път „Верея” се изправя срещу препятствието, наречено гостуване на „Герена”

В последните сезони мачовете между „Локомотив Пловдив” и „Лудогорец” имат тенденцията да предлагат страхотно зрелище – било то във футболно отношение, било като страсти и заряд на терена. През миналия сезон „Железничарите” на два пъти победиха разградчани у дома, поради което последният мач от програмата на петия кръг в Първа професионална лига обещава да бъде изключително интригуващ. Двубоят тази вечер стартира от 21.15 ч. на стадион „Локомотив” под тепетата, като можете да го проследите пряко в ефира на DIEMA SPORT2 и в онлайн на платформата GONG PLAY.

Неведнъж на „Лаута” „Локомотив” е доказвал, че може да се справи с всеки противник. През сезон 2015/2016 „Смърфовете” удариха „Лудогорец” с 2:0 и 2:1, а разликата между тогава и сега е, че авторът на два от четирите гола Емил Гъргоров вече не е част от състава на пловдивчани.

Дотук сезонът не се развива според очакванията на „Локомотив”, който заема 9-ата позиция във временното класиране с 5 пункта от първите 4 срещи. Единствената победа на този етап дойде срещу намиращия се на дъното „Монтана”, като няма съмнение, че „Смърфовете” са се надявали на далеч по-добри резултати. Шампионът от своя страна вече осъществи голямата си цел – втори пробив в групите на Шампионската лига, а другата лоша новина за „Локомотив” е, че предстоящата пауза за националните отбори ще позволи на „Орлите” да заложат на най-добрия възможен състав. В предния кръг разградчани излязоха откровено с резервите срещу „Монтана” (и въпреки това победиха с 2:0), което едва ли ще се повтори. Хората на Георги Дерменджиев ще преследват третата си шампионатна победа, като все още са с мач по-малко от останалите тимове заради отлагането на срещата с „Берое” от първия кръг.

Решаваща битка предстои и между отборите на „Левски” и „Верея” на „Георги Аспарухов” в първия официален мач между двата тима. Срещата от 19.00 ч. днес също можете да проследите в ефира на DIEMA SPORT2 и в GONG PLAY.

За първи път „Верея” ще се изправи срещу препятствието, наречено гостуване на „Герена”. Настроението сред „сините” фенове и футболисти е приповдигнато след двете поредни победи над шампиона „Лудогорец” (1:0) и „Славия” (4:0). Като прибавим и статистиката на „Левски” срещу новаците в елита, то гостите определено имат поводи за притеснения, отбелязва Gong.bg. В последните си 13 мача срещу подобни съперници, столичани имат 12 победи и само едно поражение (срещу „Лудогорец” при промоцията на хегемона преди шест години).