На 24 февруари ще се проведе национална демонстрация под надслов "Европа и за нас"

Недоволството в затворите расте. Протестите продължават с нова сила. Това заявяват от Синдиката на служителите на затворите, съобщава БГНЕС.

Служителите на затворите у нас отново протестират

Продължават протестите пред съдебните сгради на надзиратели и съдебна охрана в 27 града на България. От днес до 24 февруари, за когато е предвидено да се проведе национален протест под надслов "Европа и за нас" пред сградата на Министерството на правосъдието, всеки ден ще има протести пред сградите на съдебните палати. На 23 февруари недоволството ще обхване всички затвори, като пред административните сгради ще излязат над 3000 души в един ден.

Надзирателите от затворите отново на протест

До 10 март, когато е предвидено митинг - шествие, което ще потегли от Министерство на правосъдието, ще премине през Министерство на финансите и ще спре пред Министерски съвет през ден по график ще продължат протестите пред териториалните подразделения на двете дирекции - ГД"Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана".

Месец на недоволството: Надзирателите започват мащабни протести

На 26 март служители на затворите и съдебна охрана ще протестират на място съобразено с посещението на министрите на правосъдието на страните членки на ЕС от календара на Българското председателство на Съвета на Европа.Чрез посланиците на страните от ЕС Синдикат на служителите в затворите в България ще изпрати писмо до участниците във форума с искане за помощ и подкрепа изразяваща се в съдействие за привличане на независими експерти в областта на затворното дело и на западни медии с цел информиране на обществеността на ЕС за хроничните проблеми в затворите на България и с молба да посредничат между синдикатите и държавните институции за да бъдат чути исканията на професионалната общност, посочват от синдиката.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.