Снимка на русенеца Явор Мичев получи признание от Световната фотографска организация

Български фотограф взе престижна международна награда. Снимката „Солта на морето“ на русенеца Явор Мичев получи признание от Световната фотографска организация. С този кадър той ще се състезава и за любител фотограф на годината.

Червените солници край Бургас са уловени от въздуха съвсем случайно миналото лято. "Любимо място ми е за аерофотография, предвид цветовете, в които са обагрени водоемите на бургаските солници , разбира се и не само те", казва Явор Мичев.

Димитър Маринов ще представи лично "Зелената книга" на София Филм Фест

Кадърът няма никаква обработка, каквито са и изискванията на конкурса. От години снимането за Явор е хоби, а от скоро е заложил само на въздушната фотография. В конкурса участва като експеримент.

„Нагласата ми беше основно да се самоизмеря като фотограф и по отношение на фотографията, която правя с целия свят, това е така или иначе световен конкурс. Първото място ме изненадва приятно”, каза още Мичев.

Освен материална награда за Явор, отличената снимка ще бъде показана на изложбата на Световните награди за фотография в Лондон през април и публикувана в Албума на Наградите за 2019 година.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.