Той измисля изключително атрактивни начини да застрашава живота си

Вероятно повечето от вас са чували за Хари Худини – магьосникът сред духовете, който преодолява материята и физическите закони.

Героят ни в "Къси разкази"  се казва Дани Белев, който се "храни" с адреналин. Той е т.нар. "адреналин джънки". На тези хора им се случват опасни неща и докато другите като него просто скачат от високо или карат бързо, той измисля изключително атрактивни начини да застрашава живота си.

„Къси разкази”: Историята на кибератлета Здравко Георгиев

"Фокусник съм. Обичам да забавлявам хората, да вярват в магията. Наследствено се получи при мен. Родителите ми са артисти, които пътуваха по нощни програми. Имаше покрай тях някой фокусник, който ми показваше фокус или два", каза Белев пред камерата на "Събуди се".

КЪСИ РАЗКАЗИ: Защо една жена избра да бъде заварчик?

Белев обясни, че е най-добър в представянето на мащабни илюзии, като най-мащабният му номер е появата на седем момичета от нищото.

"Има ред на вкарването на сабите, които са 12. При силната музика не съм чул, че става фаул при номера. Асистентката ми е страхотен професионалист, въпреки случката", каза още той.

Фокусникът добави, че има много смъртни случаи по време на каскадите.

"Най-щурата ми работа, която съм правил, е да вися завързан с усмирителна риза с главата надолу на 100 м във въздуха от балон с горещ въздух. Исках да го направя от хеликоптер, но ми казаха, че било опасно", заяви Дани Белев.

Цялото интервю с българския Худини можете да видите във видеото.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.