Разследването по случая продължава

Откриха жената, за която се предполага, че е изоставила бебето в поликлиниката в Петрич. 38- годишната Анна Азова е задържана в полицията и през целия ден беше разпитвана от разследващите полицаи и от социалните служби.

Според близките й бебето не било на Анна, а на нейна приятелка. Междувременно се разбра, че в петък, когато детето беше открито изоставено, то е било само на около 7 дни.

Анна Азова е разведена. Живее в петричкото село Старчево. Според близките й тя е била болна, затова е напълняла в последните месеци. Те са категорични, че Азова не е майка на бебето, а само го е гледала за няколко часа. Донесла й го друга жена – нейна приятелка, която възнамерявала да го изостави. Дали това е истината и дали Анна Азова е майка на детето полицията тепърва ще установява. 

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

38-годишната Анна живее заедно със сина си, брат си и родителите си. Съседи разказват, че са я виждали бременна в дните преди бебето да бъде изоставено в петричката поликлиника.

„Тя иначе е много добър човек, добра жена, общителна, няма скандали, няма проблеми, не съм чула лоша дума срещу нея”, каза Христина Дачева.

Майката на Анна Азова заяви само, че не знае нищо за бебето. „Не знам къде е сега. Сутринта излезе и отиде на работа. Аз също отидох на работа”, каза тя.

Издирват майката и бащата на изоставеното бебе в Петрич

От социалните служби обясниха, че след като бъде изписано от болницата, детето ще бъде настанено в приемно семейство, поне до момента, в който истинската му майка или нейни близки не пожелаят да го приберат.

„Най-важното е, че имаме едно живо и здраво детенце. Никак не е случайно това, че детето е намерено пред лекарски кабинет. Все пак детето не е изхвърлено или оставено на безлюдно място”, заяви Елеонора Сливкова, директор на Социално подпомагане – Сандански.

От социалните служби заявиха още, че досега сигнали срещу Анна Азова не е имало. Жената работи като шивачка в местна фирма.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.