Полицията често влиза в ролята на пъдар

Полицията в ролята на пъдар заради въведените извънредни мерки за сигурност. Оказа се, че в повечето ромски махали забраните не се спазват. Хората не се притесняват от засиленото полицейско присъствие и продължават да се събират на големи групи, без да използват маски и ръкавици. Много от ромите, завърнали се от чужбина, не спазват също задължителната карантина от 14 дни. Въпреки, че са добре информирани за заразата, те отказват да се приберат по домовете си.

„Циганите не могат да хванат коронавирус, ние сме железни“, „Омръзна ми все вътре да стоя. Ако е писано да се разболеем, ще се“. Така ромите коментират опасността от зараза.

Общо 186 са заразените с COVID-19 у нас

Местни лидери смятат, че няма повод за притеснение. „Журналистите вкарвате страх и напрежение в хората. В парламента дали спазват разпоредбите? 280 народни представители са на 50 см разстояние“, каза общинският съветник Борис Аргиров.

„Полагаме неимоверни усилия, спазват се всички мерки, които са разпоредени”, заяви началникът на РПУ-Ихтиман Лъчезар Колев.

Президентът наложи частично вето на Закона за извънредното положение (ВИДЕО)

„Знам, че в кв. „Изток” има много завърнали се от Италия и Франция. Според мен не спазва карантината. Това ни притеснява. Аз също имам дъщеря в Италия и тя стои там, не се е прибрала. Под карантина е и строго я спазва. Всички сме стресирани и трябва да спазваме мерките”, каза Росица Тодорова.

В най-голямата ромска махала на Балканите  – „Столипиново" също не смятат за необходимо да спазват забраните.

Мерките ще стават още по-сериозни, категорични са от МВР, а  борбата с вируса е отговорност на всеки от нас.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП