„Налагането на вечерен час определено работи“, каза областният управител на града

„Вечерният час е една непопулярна мярка, но тъй като сме в извънредно положение беше необходимо да бъде наложена. На всички ни е ясно, че тя затруднява всички нас, но е създадена, за да дисциплинира една не малка част от обществото, която освен, че си мисли, че е безсмъртна, не си и дава сметка, че непазейки себе си, не пази и всички нас“. Това заяви областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Нови две жертви с COVID-19, потвърдените случаи са 531

„Мярката определено работи. Тя е в помощ не само на полицията, но и на лекарите, и на цялото общество“, каза още тя.

„По-голямата част от хората, които се свързват с нас, одобряват тази мярка на фона на по-голяма част от останалите мерки, защото хората си дават сметка, че тя защитава животи и ако трябва да се борим за нещо, то трябва да се борим за живота си“, категорична бе Микова.

САМО ПO NOVA: Говори жената от Карнобат, излекувана от COVID-19 (ВИДЕО)

„От началото на извънредното положение на територията на областта под карантина са били около 1 900 души. В момента около 1 076 са под карантирна, а около 820 са с отпаднала такава“, заяви комисар Стоян Стоянов – директор на ОД на МВР Стара Загора.

„Лабораторията за тестване беше създадена преди повече от 3 седмици. Броят на изследваните проби към тази сутрин  е 1 400. Новооткритите пациенти от всички области, които обслужваме са около 68“, каза проф. Йовчо Йовчев – директор на УМБАЛ в Стара Загора.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Георги Манев

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП