Автоинструкторите подновиха работата си след близо два месеца пауза

Учебните автомобили отново са по улиците. Има обаче специални изисквания за здравна безопасност на курсовете. След пауза от близо два месеца, шофьорските курсове за различни квалификации вече са разрешени, но с условие. И инструкторите, и обучаващите се ще трябва да спазват всички противоепидемични мерки.

Възстановяват поетапно шофьорските изпити и курсове

“Подсигуряваме дезинфекциращи препарати и пособия - ръкавици, маски. Имаме два вида дезинфектанти, антибактериални кърпички, за да можем максимално да предпазим и курсиста, и самите себе си. Ние препоръчваме на нашите курсисти да си идват с такива средства, но все пак на тези, които нямат или са ги забравили, ние ще им осигуряваме”, обясни Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Школите по кормуване предприемат и допълнителни мерки за дезинфекция на учебния автомобил.

“След всеки кормилен час колата се напръсква с дезинфектант, като се пръска по таблото, волана, ръкохватките, подлакътниците, облегалките, седалките, педалите. След като свърши и последният курсист, ние имаме сключен договор с автомивка, която се намира наблизо. Колата отива в автомивката и й се прави цялостно почистване”, каза още Георгиев.

Махат КПП-тата на Гергьовден, отварят заведенията на открито (ВИДЕО)

Ръководителите на учебните центрове ще следят за спазването на противоепидемичните мерки и, ако това не се случва, ще има последствия.

Учебните центрове по кормуване бяха сред най-тежко засегнатите от извънредното положение. Въпреки това, те се надяват, че с разхлабването на мерките ще могат да се върнат към нормалния си начин на работа.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.