Актьорът, който прослави страната ни, сподели, че ще се завръща колкото се може по-често

"24 май е символ. България имаше шанс да се възроди неколкократно. Има едно младо, възродено поколение. Но в момента има едно уединение. България винаги е била сплотена. Забелязвам, че младите са загубили доверие в по-възрастните, към предците си", заяви в ефира на "Събуди се" актьорът Димитър Маринов, който прослави България с невероятния си талант. Според него, ако младите искат да се възродят, трябва да вземат "това, което е било преди и да го пресъздадат".

Димитър Маринов с феноменална имитация на Тодор Колев в "Като две капки вода" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Актьорът сподели, че учи двете си деца на българска история, но на английски. Той иска да им предаде не само езика, но и традициите и историята на страната, която е била една от най-старите в света и Европа.

"Това, което искам да им предам, е вярата, че те са от един корен и са едни гърди напред", заяви Маринов.

Димитър Маринов с голяма изненада на финала на "Като две капки вода"

Според него е парадокс, че това, което неговият син учи в 9 клас, се изучава в 5 клас у нас. "В Америка всеки си знае мястото и знае какво иска още в много ранна възраст", обясни Маринов.

Той разказа и за дългия път, който е изминал преди да стане известен.

"Имаш ли цел, тя не трябва да излиза от мирогледа ти. Това е като завладяването на един връх. Трябва да се мине по много различни пътеки, за да се стигне до там, но фокусът не трябва да се губи. Всичко, което съм правил през живота си, е било в името на всичко това - да обогатявам себе си, да уча", заяви Маринов.

Той разкри, че се завръща в САЩ, за да работи по два нови и големи проекти. За него обаче остава цел и мисия ще бъде да се завръща в родина, колкото се може по-често.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.