Вижте какво още каза министърът на културата в студиото на „Неделята на NOVA“

„Ние сме една от най-интелигентните нации и то не просто в исторически план. Колкото си по-интелигентен, толкова си по-взискателен и посочваш повече пороците и слабостите. Така се създава усещане, че цари бездуховност, но не е така“. Това заяви министърът на културата Боил Банов в студиото на „Неделята на NOVA“.

Боил Банов: Всички продължаваме да сме ученици в голямото училище на живота

„Сред такава нация е интересно да се работи и да се твори, защото винаги има провокация“, каза още той.

„Радва ме това, че като че ли коронавирусът си отива, защото това означава възстановяване освен на всичко друго, но и на културния живот както у нас, така и по света“, каза Банов.

Относно факта, че Вежди Рашидов поиска оставката му заради „Червената къща“, той коментира: „Това не ме е възмутило. Всеки има право на мнение. Трябва да се научим да живеем в демокрация. Искаме да сме свободни, но някак си не искаме някой да излезе и да каже нещо. Всеки, който има позиция и я мотивира е ценен, защото може да се намери баланса и доброто да върви напред“.

Банов: Ще вземем отношение по всяка отказана помощ

„Проблемът с къщата тръгва от реституцията от 2000г. Трябва да има музей на Андерей Николов. Трябва да се мисли и за представяне на поезия, литература и др. Единственият вариант е да се мине през съдебни дела и да откупим дела. В частта, която имаме, съвсем скоро ще има изложба. Ще работим в посока галерията да работи“, катетовичен бе Банов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.