Темата коментира евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк

„Ние от самото начало, за разлика от други политически сили, сме казали къде сме – дали сме опозиция, или част от управлението. От момента, в който националистическите партии, и трите, станаха част от управлението на страната ние казахме, че това правителство няма как да го подкрепим”. Това заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк на въпрос дали движението ще се присъедини към протестите срещу правителството в София. 

„Ние сме зрели политици и не призоваваме за вандализъм. Това беше и апелът ни вчера в „Росенец”. Тогава нашите членове и симпатизанти по никакъв начин не демонстрираха враждебно отношение към други български граждани. Не станаха част от провокации”,

Според Кючюк институциите трябва да бъдат запазени. „Демокрацията се формира на база институциите. Те трябва да бъдат изпълнени със съдържание”, заключи евродепутатът.

Той коментира и защо почетният лидер на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са се отказали от охраната си от НСО. „Това е тяхната воля, която изразиха публично в медиите. Всички имаме притеснението за техния живот и за тяхното здраве. Неслучайно досега НСО ги охраняваше. Моят апел към политиците е да не се намесват в решенията на специализираните органи”, категоричен беше Кючюк.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.