„Много е важно хората да разберат, че ние изграждаме образи, които тепърва ще се развиват“, сподели певицата в студиото на „Здравей, България“.

Талантливата певица стана първият участник, напуснал втори сезон на „Маскираният певец“. Тя се изправи в ожесточен вокален двубой срещу Баба Яга, успявайки умело да прикрие от детективския панел и от зрителите истинската си самоличност до последния момент.

Падна първата маска в „Маскираният певец“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Мама ми се понакара, защото не й бях казала, че ще участвам в шоуто. Приятелят ми знаеше, разбира се. Когато се чух с нея на следващия ден, тя ми каза: „Добре де, аз през цялото време си мислех, че зад маската на Очите се крие мъж. Гласът беше мъжки.“ Моят глас е изключително специфичен и много разпознаваем. Бях си поставила задача да успея да избягам от себе си. Това е изключително трудно за един артист, който с години е градил характерност и разпознаваемост. Смятам, че постигнах огромен успех, защото мои приятели ми писаха: „Стига де! Сериозно ли?“, разказа Поли Генова в студиото на „Здравей, България“.

„Да скриеш гласа си е много по-сложно предизвикателство от това да скриеш участието си от близките хора. Гласът се разпознава много лесно, особено когато е слушан многократно, в различни варианти, в различни формати и в различни телевизии. От 10-годишна обикалям из телевизиите и е нормално хората веднага да ме разпознаят. За мен това беше голямото предизвикателство и тежка актьорска задача, за да се опитам да обиграя този костюм и за малкото репетиции, които сме имали до момента“, споделя певицата.

За организацията, подготовката и костюмите в „Маскираният певец“

„Организацията по-запазване на нашата анонимност е перфектна. Има човек, който те взима. Ти вече си маскиран и носиш ръкавици. Не бях се засичала с другите участници до т.нар. елиминации, когато се наредихме един до друг и видяхме костюмите си.“

Маските от първи сезон се завръщат на сцената на „Маскираният певец“

„Лично аз се подготвях самостоятелно, предполагам, че и с другите участници е така. Колкото по-малко хора знаят, самоличността ти в предаването, толкова по-добре. На професионалните актьори би трябвало да им е малко по-ясно как трябва да се случат нещата на сцената.“

„Имам своите подозрения кои хора се крият зад някои маски, но не мога да ви ги споделя. Миналата година разпознах веднага моят добър приятел, с когото сме играли в толкова много представления – Ненчо Балабанов. Писах му още след първия лайф. Мисля, че се с Баба Яга се познаваме“, пошегува се Поли Генова.

„Много е важно хората да разберат, че ние изграждаме образи, които тепърва ще се развиват. Например аз бях подготвила за следващите си участия много разнообразен репертоар от песни. С различни превъплъщения и различен глас. Всеки участник сам избира парчетата, които да изпълни. Смятам, че тепърва зрителите ще видят много интересни неща и от останалите маски.“

Вторият сезон на „Маскираният певец“ със забележително начало

„Доколкото знам, моят костюм е един от най-сложните тази година, защото е на конструкция. Първо се слага маската на главата и после се овързва с едни специални каишки, които придържат целият костюм“ , издаде певицата.

 „Любопитно е как всеки трябва да открие гласа, който да пасне на костюма или да си измисли този костюм какъв характер има – какво предава. За мен шоуто е един сериозен куклен театър!“, категорична бе тя.

Още любопитни детайли за най-мистериозното шоу, гледайте във видеото на „Здравей, България“.

Повече информация можете да откриете на официалните Facebook, Instagram и Tik Tok профили на шоуто.