През ноември са диагностицирани 23-ма

184 души, работещи в системата на здравеопазването в област Сливен, са диагностицирани с COVID-19 от началото на април досега, съобщи Областният кризисен щаб. Данните сочат, че от началото на месеца досега заболеваемостта сред работещите в здравеопазването тревожно расте.

През ноември са диагностицирани 23-ма от общия брой заболели лекари от началото на епидемията до момента, 19 медицински сестри, 11 санитари и 2 фелдшери. 

Второ поредно денонощие с рекорден брой излекувани

От установения с COVID медицински персонал 49 са лекарите, повечето от болничната помощ, и трима стоматолози, съобщават още от Областния кризисен щаб, цитирайки данни на РЗИ. Десет са инфектираните медицински фелдшери, повечето от Центъра за спешна медицинска помощ. Заболелите медицински сестри през периода са 67, санитарите – 52-ма души.

Положителен резултат са дали изследванията на две акушерки от болничната помощ и лаборантка от извънболнична структура. Двама лекари-специалисти от болничната помощ са починали, след заразяване с COVID-19. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР