Актрисата сподели, че в България се е чувствала прекрасно

Малко жени днес носят титлата „сирена”. Това не е само въпрос на огромен талант. Единици са тези, които могат да изглеждат едновременно фатални и  великолепни. Ако някоя  от всички тези жени заслужава да оглави тази невъзможна класация от Диви - това е Моника Белучи. Тя е синоним на италианската красота. Влезе в модата като момиче, заяви се - снимайки се за някои от най-големите модни марки в света, но стана световна знаменитост като актриса. Ексклузивно за NOVA говори една „Велика красота” - Моника Белучи.

В рамките на 39-ото издание на кинофестивала в Торино се състоя премиерата на филма „Момичето във фонтана” на режисьора Антонджулио Паници с участието на Белучи. Италианката влиза в образа на Анита Екберг - легендарната шведска актриса, прочула се с участието си в киношедьовъра „La dolce vita” на Федерико Фелини.

По време на престижния форум звездата беше удостоена с наградата, символ на фестивала, след което проведе майсторски клас в Националния музей на киното в Торино.

„Публиката е тази, която решава какво определение да ти даде и обикновено то се различава от гледната точка на артиста. Аз съм актриса, влизам в роля, снимам даден филм, след което всичко е в ръцете на зрителите. Те са тези, които взимат решение в какво си се превърнал. Аз съм човек на изкуството”, споделя Белучи.

През май тя беше в България, където снимаше филм. „Искам да кажа на всички мои почитатели, че наистина прекарах много добре в страната ви. Надявам се да се върна отново и да остана по-дълго, за да се свържа по-дълбоко с България. София е толкова красив град. Благодарна съм за всичко, което ми се случи на това невероятно място, искрена съм - чувствах се прекрасно”, сподели актрисата.  

Цялото интервю гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.