Тя е обявена за международно издирване по искане на властите в Германия

„Криптокралицата” Ружа Игнатова е освободена от българско гражданство, става ясно от съобщение на МВР. Тя е обявена за международно издирване по искане на властите в Германия. За Игнатова има въведен сигнал в Шенгенската информационна система (ШИС), а целта е арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Билефелд.

Българка участвала в пирамида за измама с криптовалута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лиъм Нийсън се качва на яхтата на "криптокралицата" Ружа Игнатова (СНИМКИ)

Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin.

От МВР уточняват, че това е втори апел за помощ от партньорските германски служби по този случай. Първият бе през 2017 година. Тогава бе планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел. Действията у нас, планирани в рамките на международно разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез ОneCoin, бяха осъществени от служители на ГДБОП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.