Нужно е обединено решение за Украйна, допълни депутатът

Коалиционният съвет ще вземе решения, приемливи за всички партньори. Това каза депутатът от „Продължаваме Промяната” Александра Коречева преди днешния съвет на коалиционните партньори, на което се очаква да се вземе решението за изпращането на оръжие за Украйна.

„Необходимо е да се постигне обединено решение за стабилност, което да покаже българската позиция, по начин, приемлив за всички партньори. Има различни видове военна помощ, важно е да с види какви точно решения ще се вземат. Не искаме авторитарно да се налага някакво решение”, обясни тя.

Коалицията се събира на извънреден съвет

Във връзка с информацията за индиректно участие на България в снабдяването на Украйна с оръжия и към този момент тя коментира така:

Предоставянето на военна помощ е въпрос на политическо решение, както стана ясно. Това, което се  е обсъждало във външна комисия, не е минавало през НС. А за търговски връзки с трети страни, нямам информация”, уточни депутатът.

По отношение призивите на премира за дарения в помощ на Украйна Корчева обясни, че това е лична негова инициатива.

„Това е начин да се канализира обществената енергия”, каза още тя.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.