Имат храна само за този уикенд

Недостиг на хранителни продукти в центровете за бежанци втори месец. Складовете се изпразват, а доброволците молят за съдействие. 

Според Райна Манджукова, председател на Център на бесарабските българи, всяка седмица треперят дали следващата ще имаме храна. "Нуждаем се от продукти от първа необходимост. Зависи кой какво донесе, обикновено слагаме брашно, захар, ориз, боб, консерви и бисквити, ако имаме. Вчера ни донесоха кроасани, ще сложим и и от тях", обясни тя.

По думите й около 200 души минават за едно раздаване. А всичките им помощи са от дарения. "Идват и частни лица с поедин пакет сирене, захар или консерва. Други идват редовно, всяка седмица, и даряват. Имаме храна само за този уикенд", посочи Манджукова. И допълни, че бизнесът може да дари палети, които да стигнат за няколко седмици.

Помощ може да окажете, като се свържете с Facebook страницата на Център на бесарабските българи.  

Нейният брат е военен и е бил пленен от руските сили, в момента е свободен и в Лвов, но е със счупен крак и другата седмица се очаква да се прибере в България.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.