Ако се чудите с какво може да впечатлите гостите на трапезата за предстоящите празници, Станислав от Hell’s Kitchen 5 ще ви покаже как да си го приготвите сами

Броени дни преди Гергьовден репортерът Юлиан Стоянов гостува в дома на победителя от Hell’s Kitchen 5, който се зае със задачата да приготви нашумелия кекс.

Съставките за него са яйца, брашно, кашкавал, бакпулвер и ситно нарязана маруля. Станислав е подбрал и специална форма за кексове.

„Разбиват се три яйца със 100 мл мляко. Добавяме 100 грама брашно, а идеята е да направим каша. Накрая кексът става солен, защото ще добавим и сол. Подходящ е за разядки или за следобедна закуска. След като сме объркали и брашното добавяме 7грама бакпулвер и 100 грама кашкавал. Разбъркваме добре и с помощта на шпатула добавяме марулята и слагаме във формичката за кекс. Печем на 180 градуса около 25 до 30 минути. Мисля, че се получи много свежо, а марулята е като заместител на спанака. Може да направите и блат за торта с маруля.“

Кексът се получава свеж и приятен, а всеки който желае, може да зарадва гостите за празничната си трапеза с него.