Полицията в морския град извърши спецакция

Двама военнослужещи бяха задържани с наркотици при специализирана акция на полицията във Варна, съобщиха от прокуратурата.

По темата

При операция на 6 декември, около 16.20 часа, във Варна на ул. „Дрин“ е бил задържан главен старшина Стойчо Стойчев от  военно формирование 38 920-ВМС – Варна. При проверката у него са били открити марихуана и метамфетамин (кристали).

Започнато е досъдебно производство от военен разследващ полицай под ръководството и надзора на Военноокръжната прокуратура в Сливен. На Стойчев е предявено обвинение за това, че без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества. Стойчев е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда.

Отново във Варна, на ул.“ Г.С. Раковски“ е задържан и военнослужещият старшина първа степен Веселин Русинов от в.ф. 54960- 3- ВМС-Варна. При претърсване, в личния му автомобил са намерени 3 грама кокаин. Прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, е открито и в жилището на Руснов. Предявено му е обвинение за това, че без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа за довеждането му пред съда.

На 9 декември Сливенският военен съд взе и мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Стойчев и Русинов.