Гледайте туристическото предаване тази събота от 13.00 ч. по Diema

Тази събота предаването „Без багаж“ по Diema ще отведе  зрителите на необикновено пътешествие при бойците от Санди Мурти, които често наричат магьосници, защото в битките отблъскват противника само с енергия без никакъв контакт. Това бойно изкуство е само една от неизброимите мистерии на остров Бали, които ще представят пътешествениците Биляна Траянова и Валери Белчински.

В следващите два епизода двамата ще бъдат гости в дома на учителя Тура и неговите ученици от Санди Мурти. Няколко последователни дни ще наблюдават тренировките им, на които без  какъвто и да е контакт, нападаните успяват да отблъснат нападателите.  Пътешествениците  отдавна търсят отговори на въпросите, свързани с тези странни техники,така популярни из цяла Индонезия. Дали ще се нарича Пенчак Шилат, Пенчак Тенклунг  или Санди Мурти, това необичайно изкуство има сложно обяснение. Определят го като бойно изкуство в съчетание с философия за живота и отключване на вътрешни сили, които всички ние притежаваме, но не  подозираме, затова и не използваме.

Местните не говорят за тези неща, но Биляна и Валери ще се опитат да изкопчат някакво разбираемо обяснение, което да стъпва на здрава логика и познанието, което имат. Ще бъдат ли посветени в тайнството приключенците от „Без багаж“, гледайте тази събота от 13.00 ч. по Diema.