От днес анимацията „Мюн: Пазителят на Луната” е в киносалоните у нас

Ненчо Балабанов е сред актьорите, които озвучават на български език френската анимация „Мюн: Пазителят на Луната”. „Всеки в кинозалата ще намери себе си в този филм и ще се оприличи с някой от героите”, разказва обичаният актьор за новата продукция, която от днес е в киносалоните у нас. 

Красивият рисуван филм отвежда зрителите към една необикновена планета, където Слънцето и Луната греят единствено благодарение на храбрите пазители. В тази далечна земя младият фавн Мюн, чиято роля озвучава именно Ненчо Балабанов, неочаквано е избран за пазител на Луната. Но за свой най-голям ужас той почти веднага я губи. Възползвайки се от това, царят на подземния свят Некрос успява да открадне и да изгаси Слънцето. За да спаси своята планетa, Mюн се впуска в изпълнено с вълнения пътешествие, а восъчното момиче Глим и воинът Сохон са негови верни приятели в това приключение. 

„С удоволствие участвам във филма. Това е една невероятна продукция, която е подходяща и за малки, и за големи”, разказва Ненчо Балабанов, който освен ролята на Мюн озвучава и ролята на царя Некрос. Филма озвучават още Мина Костова, Цвети Пеняшки, Христо Бонин, Станислав Пищалов.

Продукцията е режисирана от Александър Ебъян и Бенуа Филипан, като Филипан заедно с Жером Фанстен са сценаристи.

Премиерата на анимацията „Мюн: Пазителят на Луната” в киносалоните у нас е на 9 октомври.