Поредицата разкрива как изригването на огромен вулкан преди 39 000 години води до края на неандерталците

Интригуващи мистерии в историята на неандерталците ще разбули документалната продукция „Апокалипсисът на неандерталците“, чиято премиера е  на 16 и 23 ноември от 22.00 ч. в ефира на  Viasat History.

След хилядолетно бродене по праисторическите земи неандерталците неочаквано изчезват, като оставят човечеството озадачено за това какво се е случило с тях и поставят началото на редица изследвания и теории. Епизодите на новата поредица представят интересна теория за мигновеното изгубване на вида, като изследват съдбата на неандерталците преди заличаването им от света.

Екип от учени се позовава на нова информация, която е на път да разгадае вековната загадка. Находчивите изследователи са на мнение, че неандерталците са били унищожени преди 39 000 години при изригването на огромен вулкан. Водени от тази теория, специалистите поставят въпроса дали едно бъдещо изригване не би довело до заличаването на съществуването и на човечеството?

Благодарение на задълбочени проучвания и научни анализи за живота на неандерталците, продукцията пренася зрителите още по-дълбоко в тяхната история. Генетичните и археологически открития  доказват, че те не са били обикновени пещерни обитатели, за каквито хората дълго са ги смятали. В действителност са били културно и технологично развити дори повече отколкото сме си представяли.

Разберете повече за вулканичната теория на унищожаването в поредицата „Апокалипсисът на неандерталците“, на 16 и 23 ноември от 22.00 ч. по Viasat History.