Поредиците „Вулканични одисеи“ и „Родени в дивата природа“ разкриват повече за света около нас

Две невероятни продукции ще разкрият тайните на природата по Viasat Nature през ноември. „Вулканични одисеи“ представя силата на вулканите на 17 ноември от 20.05 часа, а „Родени в дивата природа“ ще се излъчва всяка сряда от 20.05 ч.

На земята има малко сили, които могат да се сравнят с мощта и разрушителното влияние на вулканите. Тяхното въздействие е помогнало за оформянето на нашата планета, променило е климатичните условия и е опустошило цели цивилизации. В поредицата „Вулканични одисеи“ германският вулканолог Томас Пфайфър, заедно със своя екип от местни специалисти, се грижат за удовлетворяването на любопитството на любителите на приключенията и вулканите. Те отвеждат зрителите на вълнуващи пътешествия по света до най-активните вулкани.

От печално известния и смъртоносен вулканичен остров Кракатау, до отдалечената и негостоприемна с горещината си тектонска падина Данакил в Етиопия, тази поредица следва Томас и неговия екип в един свят, изпълнен с красота и страхопочитание към това зрелище. Следват невероятни разходки до връх Етна в Италия - едно от най-добрите места за наблюдатели на вулкани, както и вулкана Килауеа на Хавайските острови. Поредицата отвежда зрителите и до Анак Кракатау в Индонезия, който навлиза в бурна фаза и се готви да изригне. В какви приключения ще се включи тази група авантюристично настроени туристи – гледайте в понеделник, на 10 и 17 ноември, от 20.05 часа по Viasat Nature.

Поредицата „Родени в дивата природа“ разкрива изключително репродуктивното поведение и биологията на животинското царство. Анатома Професор Джой Рийденбърг и ветеринарния лекар Марк Евънс съсредоточават вниманието си върху четири животински вида - слон, делфин, кенгуру и орангутан. Те отправят задълбочен поглед към това как тези животни откриват представители на противоположния пол, борят се за тях и ги ухажват в екстремни условия.

Любопитните зрители ще разберат как животните се чифтосват,  раждат и отглеждат своите малки под водата. Как орангутаните раждат безопасно високо по дърветата и защо бременността на кенгурата е толкова кратка? Всичко това ще бъде разкрито в тази завладяваща поредица – всяка сряда от 20.05 часа по Viasat Nature.

Още за продукциите на Viasat Nature може да откриете на http://viasatnature.bg/, както и на Facebоок страницата на канала - https://www.facebook.com/ViasatNatureBG.