Премиерата на спектакъла „Забравени, но не от теб” е на сцената на Културен дом в Бургас

Танцова формация „Петлите” ще представи най-новия си спектакъл „Забравени, но не от теб” на сцената на Културен дом в Бургас на 5 декември. Идеята на организаторите е спектакълът да обиколи цяла България и догодина да се играе в Зала 1 но НДК по повод десетата годишнина от създаване на социалния проект „Петлите”. В танцовата формация участват деца, лишени от родителска грижа от Домове за настаняване от семеен тип, деца от социалнослаби семейства и деца от бургаски училища.
 
Представлението „Забравени, но не от теб”, което може да се посети  на 5 декември, проследява моралния сблъсък, който изживява навършило пълнолетие момиче, след като трябва да напусне дома за сираци и да се срещне с реалния живот. По този начин спектакълът насочва вниманието на институциите към проблемите на децата в риск.
 
Танцова формация „Петлите”, която е отличена с множество награди, има  зад  гърба  си  пет  национални  турнета под патронажа  на  Нешка Робева,  Министерството на  културата, Министерство  на  труда и социалната политика и община Бургас, както и 90  самостоятелни концерта. През  2014 г. спектакълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем” получи двете големи награди „Жар птица” и „Климент Михайлов” във Варна и Русе, Специалната  награда на община Севлиево, обиколи 22 сцени в България и осъществи една  голяма мечта  – концерт в Зала 1 на НДК с десет български звезди.
 
Партньори  на  танцова формация „Петлите” са община  Бургас, неправителствени организации, медии,  частни  фирми и частни  лица.