Хиляди зрители на живо и милиони пред телевизионния екран по света ще наблюдават боксовата вечер на 27 октомври

Милиони зрители по целия свят ще наблюдават уникалната боксова вечер на 27 октомври в зала “Арена Армеец“, която ще отвори врати точно в 19.00 ч., а първият гонг ще удари в 19.30 ч. Претендентите Кубрат Пулев и Хюи Фюри ще се изправят един срещу друг за най-тежката корона, посочи промоутърът Ивайло Гоцев, който откри официалната пресконференция на събитието днес. Той посочи, че събитието ще се излъчва по целия свят, включително в САЩ, Канада и Европа. До него бе бизнес партньорът му Джон Уирт, който изтъкна, че съботното събитие на 27 октомври ще напише боксова история.

Легендата в света на бокса, треньорът на Кубрат Пулев - Ули Вегнер, който повярва в него и остана зад гърба му дори и след раздялата със Зауерланд, заяви, че Кубрат е изключително добре подготвен. “Не бих останал с него, ако не вярвах, че ще успее на 100% и ще донесе победа на България“, каза Вегнер.

По темата

“Готов съм за този мач. Моят противник също. Нека да видим какво ще се получи. Не съм по заканите, по изхвърлянето. Предпочитам да действам, такъв тип човек съм“, лаконичен и ясен бе Тервел Пулев, който ще се изправи в 12-рундов мач за Европейската титла срещу Леонардо Брузесе. За подготовката си разчита на треньора Михаил Таков.

“Предстои вечер, каквато никога не е правена в България. Подготвяхме се здраво, сериозно, дисциплинирано. Постоянство и работа, това правехме последните три месеца. Ще дам всичко от себе си, за да зарадвам българската публика, която ме подкрепя навсякъде по света“, каза Кубрат Пулев пред десетки журналисти на специална пресконференция. Той добави, че по време на боксовата вечер ще бъде обърнато внимание и на заслужилите боксьори и треньори, допринесли за развитието на българския бокс. Статуетките ще връчи лично министърът на спорта Красен Кралев, а на събитието ще присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ко-промоутърът на събитието Мик Хенеси заяви, че очаква изключителна битка, която си заслужава да излъчи претендента за световната титла в тежка категория, и уточни, че във Великобритания мачът ще се излъчва от Канал 5 в 21.00 ч., което е най-гледаното време.

“Изключително благодаря на българските фенове, на всички българи за топлото посрещане в София и Пловдив. Трудното свърши, подготовката свърши, сега предстои лесното, самата среща. Вярвайте ми ще направя всичко по силите си, за да спечеля. Бог да благослови всички и ще се видим в събота“, допълни Хюи Фюри.

По повод специално подготвения филм за мача на годината по идея на Ивайло Гоцев – “Духът на бащите“, треньорът на Хюи Фюри и негов баща - Питър Фюри, посочи, че за него е особено важно неговият син да се изправя срещу най-добрите, срещу качествени боксьори. “Не искам синът ми да се изправя срещу пластмасови боксьори, които нямат място на ринга“, подчерта Питър Фюри.

Специален гост на събитието ще бъде и жената, която проправи път на женския бокс в света, Дейзи Ланг, която пристигна в България, за да подкрепи Кубрат Пулев и Тервел Пулев. Тя ще коментира и най–красивата среща в боксовата вечер между Савана Маршал, Великобритания, и Янина Ороско, Аржентина, в 10–рундов мач.

В пресконференцията се включиха и Йосиф Панов – Пепелянката, който е бронзов медалист от Европейско първенство за юноши, Стилиян Костов – Убиеца, боксьорите в тежка категория Богдан Дану, Румъния, и Том Литъл, представител на Обединеното кралство, както и Венцислав Николов, президент на Българския професионален боксов съюз.

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва 10 двубоя и у нас ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA.