Интересните моменти от ден 17 на онлайн изданието на фестивала

След като провеждането на София Филм Фест e отложено поради извънредната ситуация, организаторите намират креативен начин да развълнуват киноманите с онлайн дневник. Част от изненадите, които той предлага, са представяне на различни филми, спомени за случки от фестивала на същия ден преди години и поздрав от приятел на СФФ.

В седемнадесетото издание на ПРЕДСТАВИ СИ * 24-тия София Филм Фест ви представяме няколко ключови филма от програмата на фестивала, които могат да бъдат видени в предстоящия му рестарт. Анимационният „Физика на тъгата“ е представен от неговия режисьор Теодор Ушев и писателя Георги Господинов и пълнометражният филм „Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“ на Лоренцо Матоти по едноименната книга на Дино Будзати. Ще напомним за предстоящите срещи с два шедьовъра на Аки Каурисмаки –  „Плаващи облаци“ и „Мъжът без минало“, както и документалния „Нерешеният случай Хамаршьолд“ на Мадс Брюгер. За любителите на документалното кино представяме номинираният в две категории за „Оскар“ документален филм „Медена земя“ на Тамара Котевска и Любомир Стефанов.

Късометражните филми на деня са два филма с култов статус на тандема Камен Калев и Димитър Митовски – „Върнете заека“ и „Лошият заек“, а също и дипломния филм на Ана Китанова „Жената от фара“.

На този ден със снимков материал ще бъдат припомнени още гостуванията на Майкъл Пейлин, Вим и Доната Вендерс, Силвия Кристел, Отар Йоселиани, Самуел Финци, Паоло Тавиани, Коста Гаврас, Тери Джоунс, Тед Кочев, Димитър Маринов.

Специалният гост на днешния 17-и брой на Дневника е знаменитият британски актьор и режисьор Рупърт Еверет.

Музикалният поздрав на деня е отново е от актьора, режисьор и музикант Иван Юруков, който ни представя песента „Градината на света“ по текст на Димитър Воев и в изпълнение на Иван Юруков, Стоян Младенов, Николай Димитров, Милен Апостолов.

Още за музикалните и видео изненади в този ден можете да видите ТУК.