Заедно със събитието, което събира иноватори и инвеститори от цял свят, бе открита и търговията с акции на WIN (Webit Investment Network)

Компанията WIN е специално учредена, за да придобива дялове от стартиращи бизнеси – финалистите на програмата за стартиращи бизнеси Webit Founders Games. За целта камбаната на Фондовата борса за първи път напусна сградата на борсата и беше на сцената на Webit.

Webit ще бъде открит със звън на камбаната на Българската Фондова Борса

Основателят на Webit д-р Пламен Русев поздрави посетителите от над 70 държави, които кацнаха в София за събитието, на което ще бъде връчена най-голямата награда за стартиращи компании, давана някога в света, която за тази година е в размер на 6 000 000 и ще продължи да расте за следващите издания. За нея се борят над 3200 стартъпа от цял свят, които преминават през 5 кръга от оценяване от глобални инвеститори в най-различни направления.

По време на събитието финалистите ще представят на сцената проектите си пред инвеститорите, които до края на деня имат нелеката задача да изберат 5-те най-добри. На специална церемония в края на събитието около 19.00 ч. ще бъдат връчени и чековете с наградите. След първия ден събитието продължава виртуално още три дни с богата международна програмата с топ лектори и теми от различни направления, сред които иновациите, технологии, „умни финанси“, здравеопазването, транспорт, инвестиции, търговия, маркетинг, производство, умни градове, мобилност, крипто валути и много други. 

Кои ще са големите победители предстои да разберем в края на деня на сцената на Webit.  

Нова Броудкастинг Груп е медиен партньор на Webit.