Оригиналните произведения, вдъхновени и посветени на темата за любовта, са създадени от самоуката художничка Сара Алберт

В месеца на любовта Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя изложбата „Любовта е всичко“ на Сара Алберт. Самоуката художничка представя оригинални произведения, сътворени специално за изложбата, която се открива днес 9 февруари от 18.30 ч. в галерията на Оборище 5.

Повече детайли за артистичното събитие научаваме от репортера Дилян Калчев, който се включва специално за „Здравей, България“ и разговаря с Деница Гергова, артистичен директор на галерия Vivacom Art Hall.

„Верни на нашата традиция да показваме съвременни български автори, в които е подходящо да се инвестира и са наистина иновативни, представяме Сара Алберт и нейната изложба „Love is all“. Цялата изложба е посветена на темата за любовта, а картините са изпълнени с живот и цветове. Радваме се, че именно с такава изложба стартираме нашия пролетен арт сезон, който се очертава да бъде многообещаваш. В него ще има изключителни изложби, които каним зрителите на NOVA да дойдат и да разгледат. Целта на изложбата е хората да се зарадват и вдъхновят от нея. Изкуството на Сара е насочено към темата на любовта. Въпреки, че е самоук художник, творчеството й завладява, а стилът й вече е разпознаваем. Изложбата ще бъде ексклузивно в залата на Vivacom Art Hall до 25 февруари“, разказва Деница Гергова.

„Вълнувам се много и съм щастлива, че моята втора самостоятелна изложба ще се състои в тази невероятна галерия. Любовта винаги ме е вдъхновявала като движеща сила. Тя дава смисъл на всичко. Картината, която е емблематична за мен, наподобява сърце, което е крехко в преносен смисъл и се нуждае от любов“, споделя вълненията си Сара Алберт. 

„Мисля, че изложбата е подходяща за месеца на любовта. Смятам, че ще има успех и ще се радва на положителни отзиви. Обичайте се, не само в месеца на любовта", призовава художничката.