Зрителите ще имат възможността да се потопят в магията на българския фолклор на 10 февруари 2024 г. от 19.00 ч.

Тя пее песните на Пирин планина – българските песни от македонския край. „Откакто се помня, аз все пея. Правя 25 години на голямата сцена догодина. И всяко интервю започвам с думите, че пея българските песни от македонския край. За да не се увлекат братята македонци, че взимаме нещо тяхно. Българите плачат на хубавите песни, например на „Мой роден край-райска градина“ и на „Зайди, зайди ясно слънце“ също. Аз винаги търся песни, които са близо до хората и разказват тяхната история. Ако има 20 песни в концерт-спектакъла все някой намира себе си в някои от песните. На всеки концерт не пропускам да поздравя моите сънародници, които вече са милиони зад граница. Колкото и да са напреднали технологиите, когато им изпея „Мой роден край- райска градина“, всеки човек в залата има брат или сестра или дете навън – в чужбина… И всички плачем заедно. Аз съм от хората, които се радват с другите, и тъжат с тях. Много съм чувствителна“, разказва Николина Чакърдъкова и признава, че е останала земен човек, въпреки постиженията си.

„Може би затова хората ме обичат и чакат с нетърпение големите форуми, представления и спектакли. Връзката ни е много топла“, допълва обичаната изпълнителка и разказва, че тя танцува по-малко, в сравнение с дъщеря ѝ Мария. „Тя е мое естествено продължение. Аз съм вече на 55 години. Чрез пеенето изразявам моята вътрешна хармония. Мария в момента съм аз преди 25 години. Танцува, динамична и енергична е. Няма комплекс, че е в моята сянка, защото много добре осъзнава коя съм аз. И знае кой къде седи в йерархията. Но при нас вече има едно допълване. Понякога тя ме превъзхожда с бързия си ум, с многото енергия и с позитивизма си. Защото още няма житейския опит и не е натоварена с други мисли. Когато обаче излезем двете на сцената, хората получават всичко“, споделя Николина Чакърдъкова.

Повече за предстоящия голям концерт-спектакъл, който ще се състои на 10 февруари 2024 г. в зала „Арена София“, гледайте във видеото.

NOVA е медиен партньор на събитието.